Kogelwerende en inbraakwerend beveiliging van politiekantoren

In de ministriële omzendbrief GPI 91 wordt gevraagd om tegen eind 2028 de veiligheid in de onthaalzone van alle politiekantoren te verhogen, voor zowel de bezoeker als het personeel. De omzendbrief komt er in afwachting van een KB met algemene veiligheidsnormen voor politie-infrastructuur. Icomet beschikt al geruime tijd over het juiste materiaal en jarenlange ervaring om de onthaalruimte, inkomsas en de loketten en balies van politiekantoren conform de omzendbrief optimaal te beveiligen.

Concreet gaat het om beveiligingsmaatregelen die ervoor zorgen dat de inkom, onthaalruimte, wachtzaal en de loketten inbraakwerend en kogelwerend uitgevoerd worden. Dit geeft bezoekers en personeel voldoende beschermd zijn en in geval van nood voldoende de tijd hebben om zich in veiligheid te brengen.

 

beveiliging politiekantoor inbraakwerend kogelwerend

 

Om deze veilige zone te realiseren gaan we op verschillende niveau's te werk.

Inbraakwerende en kogelwerende ramen en inkomsas

In eerste instantie zorgen we dat de inkom van het politiekantoor is afgesloten met een inkomsas. Dit sas kan met draaideuren of met schuifdeuren worden uitgerust en kan centraal bediend worden vanaf iedere werkpost zodat politiepersoneel de volledige controle behoudt over de verschillende toegangsdeuren.

Bovendien wordt het schrijnwerk en het glas van het inkomsas en van de ramen kogelwerend (minimaal FB5) en inbraakwerend (minimaal WK2) uitgevoerd, conform de richtlijnen van de omzendbrief.

Beveiligde balie

De balie en loketten worden eveneens kogelwerend uitgevoerd. Om de discretie van de bezoekers te verzekeren, kan gekozen worden voor afgesloten loketten. De balies worden uitgerust met een intercomsysteem en kogelwerende doorgeeflades. Door te werken met glas wordt toch een open gevoel behouden.

Door deze maatregelen worden bezoekers en personeel in de onthaalzone van politiekantoren op een efficiënte manier beschermd tegen agressie.

 

 
 
 

Heinen Stalen Deuren