Service en onderhoud van geautomatiseerde poorten en deuren

Geautomatiseerde deuren, poorten en hekken hebben service en onderhoud nodig zodat u er zeker van bent dat uw toegangen op elke moment feilloos werken.

Daarbij maken we een onderscheid tussen preventief onderhoud en interventies in geval van problemen of bij schadegevallen. U kan kiezen uit verschillende flexibele opties uit ons onderhoudsaanbod, die bij uw onderneming passen.

onderhoud en service geautomatiseerde deuren en poorten

Welk onderhoud heeft een geautomatiseerde deur of poort nodig?

Periodiek controleren we de deuren en poorten op een aantal punten. We controleren of de automatisering correct werkt en of er updates of wijzigingen in de werking nodig zijn. We vervangen defecte of versleten onderdelen en besteden hel veel zorg aan de goede werking van de vluchtfunctie en de brandfunctie.

De frequentie waarmee dit preventief onderhoud gebeurt varieert alnaargelang de intensiteit dat de deur gebruikt wordt. Voor een simpele buitendeur die niet vaak gebruikt wordt volstaat een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Een poort van een productiehall, die onder zware omstandigheden gebruikt wordt en met een grote doorstroming te kampen krijgt, heeft beduidend meer onderhoud en controle nodig. Door het tijdig preventief onderhoud van dit soort intensief gebruikte poorten en deuren is de kans op uitval beduidend kleiner en worden mogelijke problemen door gebruiksschade snel gedetecteerd en opgelost.

Bij elke onderhoudsbeurt krijgt u als eigenaar een volledig verslag. Deuren die aan vervanging toe zijn en niet meer voldoen worden gesignaleerd en we maken een offerte om deze deur te vervangen zodat deze opnieuw voldoet aan de opgelegde normen.

onderhoud stalen deuren

Service en interventies bij problemen of schadegevallen

Indien een deur niet preventief wordt onderhouden is de kans groter dat deze op één of ander moment er toch de brui aan geeft. Ook kan het zijn dat een deur of poort al dan niet ernstig beschadigd wordt door bvb. een heftruck, of dat de electronica van de geautomatiseerde bediening het laat afweten.

In dat geval kan u beroep doen op ons gespecialiseerd interventieteam. Afhankelijk van de ernst van de schade, kijken we na of de toegang meteen volledig kan hersteld worden, of dat een noodherstelling aangewezen is. In geval van ernstige of onherstelbare schade wordt een offerte gemaakt om de poort of deur zo snel mogelijk terug operationeel te maken.

U kan van maandag tot en met zaterdag dag en nacht beroep doen op ons interventieteam. Wij zijn overal in België snel ter plaatse. U wordt dan ook snel en op een professionele manier geholpen.