Over ALPIDO: van isotherme poorten tot brandwerende deuren

Onze afdeling ALPIDO is gespecialiseerd in deuren en poorten voor de voedingsindustrie en koelinstallatie's waar een snelle doorstroming een must is terwijl zo weinig mogelijk energie verloren gaat.

Snelle interventie en preventief onderhoud

Aangedreven deuren of poorten vereisen onderhoud en kennis. Het is aangewezen om op regelmatige basis een preventief onderhoud te laten uitvoeren door het ALPIDO Service Team. Naast het uitvoeren van preventief onderhoud staan wij ook klaar voor dringende interventies waarbij u kan rekenen op een snelle service.

ALPIDO service en onderhoud snellooppoorten snelloopdeuren

Snellooppoorten en snelloopdeuren

De ultra-performante snellooppoorten van Nergeco verhogen de thermische isolatie of zorgen voor temperatuurconditionering en verzorgen in alle veiligheid de doorstroming van goederen, voertuigen en personen.

snellooppoorten snelloopdeuren nergeco

Isotherme deuren

Cool it draaideuren voor koel- en vriesruimtes zijn speciaal voor geconditioneerde verwerking en opslag gemaakt en beschikbaar voor iedere denkbare inbouw. Vandaar dat Cool it een uitgebreide selectie aan kozijnen, afwerkingen en kleuren voor zijn draaideuren aanbiedt zonder afbreuk te doen aan de isotherme eigenschappen.

isotherme deuren cool it

Industriële brandwerende en niet-brandwerende draaideuren, schuifdeuren, overheaddeuren en sectionaalpoorten

ALPIDO biedt ook een volledig gamma brandwerende en niet-brandwerende deuren en sectionaalpoorten aan voor de industrie. Onze brandwerende deuren en poorten vermijden elke risico op intoxicatie en voorkomen eveneens dat de brand zich naar aangrenzende compartimenten uitbreidt. Een doeltreffende thermische isolatie rondom de deur en een perfecte afdichting die koude rook tegenhoudt, staan hiervoor borg.

brandwerende industriële deuren ALPIDO

Industriële sectionaalpoorten

Industriële sectionaalpoorten hebben heel wat voordelen in vergelijking met traditionele kantelpoorten. Zo zijn ze in grotere maten te krijgen dan kantelpoorten. En door de loodrechte opening wordt de ruimte in uw magazijn of bedrijfshal optimaal benut. Industriële sectionaalpoorten worden, door hun hoge gebruiksveiligheid, veel toegepast in industriële gebouwen, bedrijfshallen, magazijnen en grote distributiecentra.

industriële sectionaalpoorten

Isotherme constructies

Isotherme constructies zijn een must wanneer voedingsproducten op een constante temperatuur moeten worden gehouden. De grote uitdaging bij koelcellen en diepvriescellen is om deze constante temperatuur aan te houden, ook wanneer de koelcel regelmatig betreden moet worden.

isotherme constructies